En cims d'honor o en conca de servatge, recomenceu amb pacient coratge l'aventura difícil d'ésser humans.

M. Rodoreda

dissabte, de setembre 22, 2007

Benvinguda


L'arribada al món d'un nou ésser sempre és motiu d'alegria per això per donar la benvinguda a en Roger ens hem reunit tots amb els millors desitjos i dolçor. Pares, esperem que les nits no siguin massa llargues de passar! Ei! Que tot seguit em toca a mi!

dimecres, de setembre 19, 2007

Amb la mà al cor


Ahir al vespre mentre passejava tranquil·lament per la meva ciutat una pedra de la mida d'un ou em va passar a un pam. En primer lloc vaig mirar enlaire pensant que algú des d'un balcó l'havia llençat (perquè portava una bona embranzida). Després vaig maleir l'autor dels fets pel que hauria pogut passar. I finalment d'entre un arbust va sortir un nen. Una mica enfadada li vaig preguntar si ell havia llençat la pedra i ell avergonyit em va dir que sí. Per què ho has fet? Que no veus que pots fer mal a algú? El nen continuava sense dir res, esperant l'empar de la seva mare que estava asseguda en uns escalons a un metre del nen garlant com una cotorra. Ho sento, va dir ella, no l'he vist. Sense ni tan sols renyar-lo va continuar la seva fascinant conversa amb la noia que tenia al costat. Aleshores un pèl més ofuscada li vaig recriminar que no era ella qui ho havia de veure si no el seu fill, que accions d'aquest tipus poden comportar grans mals (i després tots a plorar). La meva pregunta és la següent: és aquesta la millor manera d'educar? És a dir, fent com si allò fos una cosa natural el nen va aprendre a no fer-ho més? O potser seré jo la culpable que el nen tingui un boig delit per apedregar a tothom que passi pel seu davant?

dimecres, de setembre 12, 2007

Lychees

Sembla mentida que sota una crosta aspra s'hi pugui amagar un fruit suculent i de gust tan peculiar com aquest. De fet, sembla que a la vida tot té les dues vessants: la càlida i la gèlida i per aquest motiu ens l'hem d'agafar bé, a l'estiu prendre la gèlida per refrescar-nos i a l'hivern la càlida per confortar-nos... No? El que passa és que sovint el nostre racionalisme no ens permet ometre les coses que venen fora de temporada i per aquest motiu ens ofusquem, plorem, cridem i finalment caiem extenuats sobre el sofà, o en el millor dels casos en els braços d'algú que ens estima.

dilluns, de setembre 10, 2007

Flor Garduño



Després de la tempesta arriba la calma... És per aquest motiu que volia penjar al bloc una flor. Mirant, mirant, en comptes d'una flor m'he trobat amb una fotògrafa mexicana que es diu Flor Garduño. Si teniu temps poseu al Google el seu nom i cerqueu-ne imatges, val la pena!





diumenge, de setembre 02, 2007

Culpable

Des de fa tres dies que em sento així. El motiu? No ve a "cuento" que abans sempre es deia. En fi, quan la cagues d'una manera bàrbara (amb això vull dir que tu i només tu ets el responsable del teu destí de merda) és molt difícil no sentir-se ple de ràbia, impotència, frustració... En fi, que al final no tens més remei que entomar la decisió presa i oblidar-te del tros de soca sense seny que has estat. Espero que tot plegat passi ràpidament i que a final de curs no hagi de maleir per cap motiu aquesta tria feta en tres minuts i davant un públic de dues-centes persones.