En cims d'honor o en conca de servatge, recomenceu amb pacient coratge l'aventura difícil d'ésser humans.

M. Rodoreda

dimarts, d’agost 26, 2008

Llegir amb sarcasme

La veritat és que últimament tinc el tic, la mania o la debilitat de llegir les samarretes -roba- de la gent i m'agrada fer-ho. És com aquells que sumen i resten els números de les matrícules dels cotxes, conten les escales, finestres, arbres i tot el que troben al pas. Definitivament, tics nerviosos que no són contraproduents però que tampoc ajuden. Aquesta manera de passejar-me per la vida sovint sí que juga males passades -mirar a llocs indeguts detingudament sense cap mena de pudor -escot, cul, panxa- però és que la lectura és la lectura!

Fins aquí cap problema, suposo, ja que si portes una inscripció a la roba deus voler que algú la llegeixi, no? Ara bé, la meva afició va més enllà. El procés és el següent: miro, llegeixo i després analitzo. M'explico. Suposem el text següent -verídic! Per cert, qui s'inventa les frases? És qüestió d'estil o de sarcasme?- "el sexe oral no produeix càries", d'entrada la frase pot resultar divertida, poca-solta però sobretot la trobes desconcertant sí qui la porta és una dentadura picada! I sí, la majoria d'aquestes lletres poden tenir una doble lectura, segueixo: "si us plau deixa de somiar amb mi" -duia algú més lleig que un pecat-, o bé "si no t'agrada la meva conducta tindràs un greu problema" -en aquest cas vaig abaixar la vista i vaig tirar endavant ràpid, ràpid- I així indefinidament van passant els cossos vestits de la gent fins que em topo amb "aquesta bossa me l'ha regalat el teu xicot", ostres! Ara entenc el desfalc familiar! I ara, què haig de fer?

diumenge, d’agost 24, 2008


Ja fa 25 anys del Super Cine Exin! Qui ho havia de dir que després de tant de temps recuperaria la caixa, empolsegada però rigurosament endreçada al garatge, d'aquest magnífic projector de la meva infantesa. Doncs sí, sortosament a casa meva el van protegir del temps per ara tornar-me'l. Quin és el pecat? Que per culpa d'això m'he fet mig col·leccionista... I ara busco aquells cartutxos blaus amb històries contingudes dels personatges de Disney -entre d'altres- i dels no em Barrufa (que enguany celebren el seu cinquantè aniversari). Tot plegat un "remeber" agredolç pel temps que va passant i per com l'hem passat.

Un bon enllaç per saber més sobre aquest projector:

http://rosaspage.com/exin/ecinexin.html

divendres, d’agost 08, 2008

Sacsimort

Ahir passejava per la meva ciutat i vaig topar-me amb un carrer curiós: el de Sacsimort. Avui he buscat a l'etimològic el seu origen i només n'he trobat que és un llinatge gironí. De fet sembla que deduir-ne el significat no és gaire difícil i com diu David Gálvez això ens pot despertar la imaginació. M'agradaria poder-ne crear un conte però de moment ho deixo al racó de les coses per fer que començaré al setembre (suposo que com tothom, tinc una llista llarguííííííííííííííííííííssima de bons propòsits!). Us deixo amb la càlida fotografia d'aquest carreró amb història -des del segle XVI- i amb el detall que en una de les seves parets hi ha una inscripció hebrea (aporto també la traducció del text). Això sí, és clar que encara em queda el dubte -que no he pogut resoldre per cap de les 277 entrades al google- d'aquest curiós cognom...
... Tampoc a les pàgines blanques hi ha cap vestigi d'aquest llinatge a la ciutat... però en queda un carrer amb una inscripció a la pedra...