En cims d'honor o en conca de servatge, recomenceu amb pacient coratge l'aventura difícil d'ésser humans.

M. Rodoreda

dimarts, d’agost 26, 2008

Llegir amb sarcasme

La veritat és que últimament tinc el tic, la mania o la debilitat de llegir les samarretes -roba- de la gent i m'agrada fer-ho. És com aquells que sumen i resten els números de les matrícules dels cotxes, conten les escales, finestres, arbres i tot el que troben al pas. Definitivament, tics nerviosos que no són contraproduents però que tampoc ajuden. Aquesta manera de passejar-me per la vida sovint sí que juga males passades -mirar a llocs indeguts detingudament sense cap mena de pudor -escot, cul, panxa- però és que la lectura és la lectura!

Fins aquí cap problema, suposo, ja que si portes una inscripció a la roba deus voler que algú la llegeixi, no? Ara bé, la meva afició va més enllà. El procés és el següent: miro, llegeixo i després analitzo. M'explico. Suposem el text següent -verídic! Per cert, qui s'inventa les frases? És qüestió d'estil o de sarcasme?- "el sexe oral no produeix càries", d'entrada la frase pot resultar divertida, poca-solta però sobretot la trobes desconcertant sí qui la porta és una dentadura picada! I sí, la majoria d'aquestes lletres poden tenir una doble lectura, segueixo: "si us plau deixa de somiar amb mi" -duia algú més lleig que un pecat-, o bé "si no t'agrada la meva conducta tindràs un greu problema" -en aquest cas vaig abaixar la vista i vaig tirar endavant ràpid, ràpid- I així indefinidament van passant els cossos vestits de la gent fins que em topo amb "aquesta bossa me l'ha regalat el teu xicot", ostres! Ara entenc el desfalc familiar! I ara, què haig de fer?

6 comentaris:

Ferdinand ha dit...

Hehe, quines frases tu per dur-les a la samarreta! jo en tenia una que era molt més discreteta, i que en aquests moments em va pintada a l'oli: if you don't practice you don't deserve to dream. Ara que amb prou feines sé la traducció (vaig passar anys ignorant-la) s'ha convertit en una frase referent.

Jo n'he vist una que diu: sempre serà el teu fill, però jo me'l fo..o (es pot dir al teu bloc?)

Un petó de bon dia, i per si tens enveja et regalaré una bossa.

Marrogant ha dit...

Bona nit Gulchenruz,

la meva recerca continua! Moltes gràcies per la bossa... ara què hi dirà?

Una abraçada.

Beta ha dit...

Jo en tinc una de taronja que posa "Make your live SPECTACULAR"... me la he posat una sola vegada....

Un dia baixon el pot tenir tothom.. i dos també.. i tres..

Ferdinand ha dit...

Un "bolso" de Gran Bazar d'Istambul, què et sembla? el tindràs a partir del 16 de setembre.

Anònim ha dit...

Jaja! La veritat és que hi ha frases de samarretes que són realment molt bones. També m'he dedicat alguna vegada (al tren, al metro, etc.) a llegir el que trobe a la vista amb sarcasme.
Ací et deixe l'adreça d'un blog que et permetrà endinsar-te en l'apassionant món de les samarretes amb imatges i frases de disseny. ;)

Anònim ha dit...

http://solopiensoencamisetas.com/