En cims d'honor o en conca de servatge, recomenceu amb pacient coratge l'aventura difícil d'ésser humans.

M. Rodoreda

dimecres, d’agost 29, 2007

Com en un núvol


Avui, després de set mesos i mig a la inòpia, m'he descobert al bell mig de vint-i-cinc dones embarassades respirant rítmicament. Tot de panxes amunt i avall, cares de terror en sentir què ens espera d'aquí a tres, dos, quatre o sis setmanes... Uf quin mal! Dotze hores parint, dotze hores de dolor intens... De veritat que això ho triem? Sí, en el fons crec que no ens queda més remei que triar-ho... No? En això consisteixen les classes de preparació al part: vuit setmanes abans de la data prevista per donar a llum et van conscienciant sobre "el dia més important de la teva vida". No vull ser poc idíl·lica ni treure-li romanticisme a la qüestió... però tot plegat em sembla molt grotesc! Bé, grotesc, grotesc... Ja té una part maca... En fi... ser mare és una cosa única... però no deixa de ser una cosa natural! Natural! Natural! I per tant, naturalment, tenir fills no deixa de ser un acte que totes les bèsties fan, d'una manera o una altra. És això que li dóna el caire romàntic a la situació? O bé, quan veiem un documental sovint ens escandalitzem del que poden arribar a fer els animals en plena llibertat? Ei! Que som animals! I avui veient el documental menja cocos de les propietats que té donar el pit la situació m'ha quedat més que clara: durant tres, sis, vuit o dotze mesos som vaques lleteres! I ens hem se succionar els pits per treure'ns la llet (d'aquesta manera evitarem ser com aquelles cabres que s'entrebanquen cada dos per tres amb les seves enormes mamelles carregades d'aliment oví)! Potser no estic desprenent aquella fabulosa hormona maternal que et fa semblar que tot és meravellós? No nego que saber-te una càpsula portadora de vida és apassionant, si més no intrigant i el fet que la vida que estàs generant sigui una part teva i l'altra de la persona amb qui comparteixes la vida és també un prodigi...

4 comentaris:

Beta ha dit...

Aaaleluya! Aleluya!, Aleeeeuya!

Felicitats!..ya veus lo fàcil que és escriure les coses interesants el que veus pel voltant, je, je!...per cert, foto molt bona...tot i que al dir lo de la vaca lletera m'ha vingut la foto de Vaca i pollo, je, je!..en Gabi li va i tot el paper... jo em demano el paper del cosí pollo deshuesado...és el meu idol!..això és flexiblilitat!!

Marrogant ha dit...

Beta! No acabo d'entendre això de la Vaca pollo... Ja m'ho explicaràs millor.
Si, realment he estat molt de temps penjada a la parra i l'única excusa... en fi, urgències, trasllats, cansament... Que t'haig de dir que no sàpigues? Però en el fons haig de reconèixer que sense la teva ironia potser aquest escrit encara no hi seria!
Per cert abans d'ahir vaig descobrir un text meu de la Uni i quan pugui el penjaré... ara, deu tenir com uns deu anys... Imagina!

Anònim ha dit...

Jo també m'alegro que hagis tornat... Ja havia perdut la fe. Fins aviat

Marrogant ha dit...

Elisabetsalie! Jo també tinc ganes de veure't! I sembla que vaig recuperant el meu jo! Per fi! Tot això és com el procés del Quixot cap a Sancho i de Sancho cap a Quixot! En fi, que aviat en Cesc estarà maduret i tornaré a ser la de sempre (això sí... amb més responsabilitats... i molta, molta son)!